Binnenkort volgt er meer nieuws, nu een kort overzicht van de laatste ontwikkelingen.

 

bb1

 

Het ubuntugesprek

is een gespreksvorm in ontwikkeling, hiermee rechtdoend aan de verschillende betekenissen van het woord ontwikkeling. Mensen die deelnemen aan het gesprek zorgen voor ontwikkeling van elkaar en van zichzelf, ieder gesprek neemt een andere wending en tot slot blijft de gespreksvorm zelf in ontwikkeling.

De ubuntufilosofie komt uit Zuid-Afrika en het woord kent verschillende betekenissen, de meest voorkomende is "Ik ben omdat wij zijn". Mijn eigen lichte voorkeur gaat naar 'Ik besta door anderen", of in mijn eigen woorden: zonder jullie ben ik ook niets

Op de website Het Ubuntugesprek vindt u meer informatie over de gespreksvorm, de mogelijke toepassingen en de filosofie. Ook kunt u zich daar inschrijven voor de eerstvolgende kennismakingsmiddag.

Nieuw is dat Dhian Sioe Lie en Mijnie Oosterom op verzoek ook snuffel-workshops geven, deze duren ongeveer een uur (1uur+). Onlangs hebben we, op het congres voor Sociale teams in de provincie Friesland, 8 snuffel-workshops verzorgd. De reacties waren inspirerend en hartverwarmend, en we zijn vooral trots op deze: "verbazingwekkend dat we in deze korte tijd zo intiem en zo wezenlijk met elkaar in gesprek waren ....".

0
0
0
s2sdefault